Go Back   AC3D Forums > Technical > AC3D Bugs and Problems
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20th April 2024, 06:56 PM   #1
zog
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Complete Crash

AC3D was working on my system, but it now hard crashes whenever I try to select anything by dragging a selection box around it. As soon as I release the mouse button I am returned to the desktop. AC3D version 9.1

I tried updating my graphics drivers.

System details

Edition Windows 10 Pro
Version 22H2
OS build 19045.4291
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.19056.1000.0

Processor AMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor 3.79 GHz
Installed RAM 64.0 GB (63.9 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch Touch support with 9 touch points
NVIDIA RTX 3060
zog is offline   Reply With Quote
Old 21st April 2024, 12:00 PM   #2
zog
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: Complete Crash

I tried AC3D on a different machine. This time it does crash, but face selection does not work. Turning on select through allows the face to be selected but you also get other unwanted faces being selected. I am guessing something is screwed up with a ray tracing algorithm in the graphics driver software.

the other card is an NVIDA GeForce GTX1050 Ti

I hope this helps
zog is offline   Reply With Quote
Old 23rd April 2024, 03:49 PM   #3
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,565
Default Re: Complete Crash

I suspect that the card is automatically switching on anti-alias. Have a look in the card settings and make sure that anti-alias is switched off.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2024, 03:06 PM   #4
zog
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: Complete Crash

Yes that worked. I disabled anti aliasing in the NVIDIA control panel. You can change the graphics card settings on a program by program basis. I set up a profile for AC3D with anti-aliasing turned off and everything started working again. Thanks.
zog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 12:33 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020