Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24th January 2006, 08:50 PM   #1
krackedude
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default HELP URGENT

How do I make a 3d model of the earth that I can edit
krackedude is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2006, 09:23 PM   #2
Dennis
Senior Member
Professional user
 
Dennis's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 899
Default

Can you provide more info as to what you're trying to do? Depending on your needs, you may be looking for a texturing solution, a modeling solution, or something else...

Dennis
Dennis is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2006, 04:08 AM   #3
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,381
Default

There's a simple one in the samples folder that comes with AC3D - world.ac
Andy is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2006, 07:10 PM   #4
krackedude
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default Thanks

I am trying to take a model of the earth that i can select certain areas such as continents and move them and I also want the ability to change elevation like mountains
krackedude is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2006, 09:42 PM   #5
krackedude
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default Please

Can you please give me another model te one in the samples folder doesn't have enough detail for what I want.
krackedude is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2006, 02:43 AM   #6
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,381
Default

Find a texture:

http://images.google.co.uk/images?so...re&sa=N&tab=wi

Map it onto a more detailed sphere.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2006, 12:06 PM   #7
krackedude
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default More detail

I'm a noob I need more detail do I just add a textures by adding a picture as a texture or do I do other things. please help I need immediate answers
krackedude is offline   Reply With Quote
Old 1st February 2006, 12:33 PM   #8
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,381
Default

Click on the 'sphere' button on the control panel.

Click in the middle of a view window (front?)

Go to Menu Object->texture->load-texture and select your image file.
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 11:36 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020