Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

View Poll Results: 3ds or ac3d
3ds 0 0%
ac3d 3 100.00%
Voters: 3. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18th April 2004, 03:15 PM   #1
3Dguy
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Apr 2004
Location: los angeles
Posts: 6
Default 3ds or ac3d

which one do u prefer easyier to use
__________________
im just a kid and my work aren\'t good eneugh for apllause
3Dguy is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2004, 01:28 AM   #2
LiveWire
Senior Member
Professional user
 
Join Date: Nov 2003
Location: Eugene OR, USA
Posts: 212
Default Re: 3ds or ac3d

as far as modeling goes, ac3d is much easyer.
the ways you control the perspective view in ac3d is much easy and fast than 3ds max.

heres some things i like/dislike about both:

Extrude tool
.the extrude tool in ac3d is better than 3ds max, Because you can extrude Multiple surfaces Together, where as 3ds, just lets you extrude along the surface normals(i hope thats clear)

Cutting tool
in 3ds, theres a cutting tool, wich is very nice(i like mayas better though), it makes organic modeling much faster.
in ac3d....i wish it had such a tool, it would make things much faster.

Editing in perspectice view
in ac3d, you cant move/scale/rotate/extude vertexs in the perspective view, but you can Select vertexs
in max, alot of the vertex editing is done in the perspective view. but in exchange, it makes it much harder to View your model, wich is the whole perpose of the perspective view.


Somthings i rly wish ac3d had...
selecting edge's - if ac3d stored edges internaly, it would make it possible to do operation like the Cutting tool, and subdivision crease values.
editing vertex's in the perspective view - holding downl a button (perhaps alt) would inable you to move/scale/rotate/extrude in the perspective view, although that might get a bit messy if you did it wrong, it would make ac3ds viewing system flawless.


for the price...ac3d owns max.

Philip
LiveWire is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2004, 07:53 PM   #3
3Dguy
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Apr 2004
Location: los angeles
Posts: 6
Default Re: 3ds or ac3d

that was alot of help dude
maybe they will have some tools that 3dsmax has when the v2 is up
__________________
im just a kid and my work aren\'t good eneugh for apllause
3Dguy is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2004, 01:49 AM   #4
gizmo_thunder
Junior Member
Advanced member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 25
Default Re: 3ds or ac3d

ac3d is available on linux so i prefer this to 3ds max and more
over this is faster and easier to use
gizmo_thunder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020