Go Back   AC3D Forums > Technical > AC3D Bugs and Problems
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20th May 2020, 10:00 PM   #1
Perry
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 2
Default Textures not auto loading consistently

I modify an 2048x2048 pixel file in GIMP and export it frequently, but the auto texture loading in AC3D does not work or work intermittently after the first few exports. I have to close, then reopen the AC3D to see the updated textures.
Perry is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2020, 10:16 AM   #2
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,379
Default Re: Textures not auto loading consistently

Thanks for posting this. Investigating it led me to find two bugs in the File->settings dialog. The DXF-circle-point and texture-update-msecs were incorrectly be displayed as checkboxes rather than number fields. This means that the values for these were probably being set to 0 or 1 when the settings were saved.


The texture update time is what I was going to point you to, which defaults to 4000 (4 seconds). If it was checking every millisecond, it may have caused the problem. The problem _could_ be something else - perhaps a texture memory problem.



A fixed release is due shortly but if you want to add this fix, edit (using a text editor) tcl/ac3dprefs.tcl, search for the line that starts:


ac_create_pair_label_bool $wf prefs_texture_update_tick



and replace



"ac_create_pair_label_bool" with "ac_create_pair_label_entry_int".


Then start AC3D and menu File->Settings->File should allow you to change the update time. I suspect you'll see a '1'. Enter 4000 (which is milliseconds). Then AC3D will look at the modification date on a texture file every 4 seconds and reload the texture if it detects a change.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2021, 11:04 AM   #3
Airdrigh
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 1
Default Re: Textures not auto loading consistently

Quote:
Originally Posted by Andy View Post
Thanks for posting this. Investigating it led me to find two bugs in the File->settings dialog. The DXF-circle-point and texture-update-msecs were incorrectly be displayed as checkboxes rather than number fields. This means that the values for these were probably being set to 0 or 1 when the settings were saved.


The texture update time is what I was going to point you to, which defaults to 4000 (4 seconds). If it was checking every millisecond, it may have caused the problem. The problem _could_ be something else - perhaps a texture memory problem.



A fixed release is due shortly but if you want to add this fix, edit (using a text editor) tcl/ac3dprefs.tcl, search for the line that starts:


ac_create_pair_label_bool $wf prefs_texture_update_tick



and replace



"ac_create_pair_label_bool" with "ac_create_pair_label_entry_int".


Then start AC3D and menu File->Settings->File should allow you to change the update time. I suspect you'll see a '1'. Enter 4000 (which is milliseconds). Then AC3D will look at the modification date on a texture file every 4 seconds and reload the texture if it detects a change.
Hello,

I have the same problem even i followed the advise how to mofiy the prefs file.
Airdrigh is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 02:41 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020