Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29th May 2006, 10:57 AM   #1
Bob A
Junior Member
Junior member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default Help with Transparency

I am completely new to this program, so forgive my question if it sounds stupid.

I have a sphere that I want to make transparent (which I have done). I want to show something within the sphere. I can see objects on the other side of the sphere, but not the object I placed within it.

Can anyone offer help on this? I'd appreciate it very much.

Thanks!
Bob A is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 11:28 AM   #2
nightoftheroundtable
Senior Member
Professional user
 
nightoftheroundtable's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: elma washington
Posts: 805
Default

well I can help you with that. you see the color pallet on your lower left hand screen of AC3D. right click on a color that you want to become transparent. when you have right clicked a color you wanted, you will notice another little window with three commands edit material, select surface with this material, and append this material. I would suggesst you hit the top function, the edit this material. when you do that you'll notice a little window pops up the transparency tool is at the bottom. the higher you set that maker the more transparent you object or surface will look.


hope this helps

==> Daniel <==
nightoftheroundtable is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 11:54 AM   #3
Bob A
Junior Member
Junior member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

Thanks for the quick reply. Much appreciated.

The problem I still have is with the object I am trying to place within the transparent sphere. For some reason, it disappears when I drag it into the sphere itself. I can see thru the sphere to other objects outside of it, just not the object I've placed inside.

Sorry again if it is just my lack of know-how.

Thanks!
Bob A is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 11:57 AM   #4
nightoftheroundtable
Senior Member
Professional user
 
nightoftheroundtable's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: elma washington
Posts: 805
Default

hmmm did you make the second object transparent?
nightoftheroundtable is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 11:59 AM   #5
nightoftheroundtable
Senior Member
Professional user
 
nightoftheroundtable's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: elma washington
Posts: 805
Default

the lack of know how can easily be fixed. can you please post a screenie of what your problem is.
nightoftheroundtable is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 01:35 PM   #6
Bob A
Junior Member
Junior member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

I set up a screenshot on my PC to demostrate, I'm just not sure how to post the image here..or the image format.

Yes, I'm a noob. I apologize.
Bob A is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 01:38 PM   #7
nightoftheroundtable
Senior Member
Professional user
 
nightoftheroundtable's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: elma washington
Posts: 805
Default

no need to apoligze I was there once myself.
[/img]
nightoftheroundtable is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 01:40 PM   #8
Bob A
Junior Member
Junior member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

I set up a screenshot on my PC to demostrate, I'm just not sure how to post the image here..or the image format.

Yes, I'm a noob. I apologize.
Bob A is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 01:41 PM   #9
Spinner
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Posts: 147
Default

BobA,
You'll need somewhere to put your image like photobucket
http://smg.photobucket.com/
Once you've done that post the link in tags in your post and it'll apear.
ie [IMG]url for your pic[/IMG]
__________________
Spinner

Blessed are the cracks,
For they let in the light
Spinner is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2006, 01:44 PM   #10
nightoftheroundtable
Senior Member
Professional user
 
nightoftheroundtable's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: elma washington
Posts: 805
Default

unless you have some way of hosting the pics yourself. like me I use dreamweaver. I host all my pics on my own site.
nightoftheroundtable is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 01:21 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020