Go Back   AC3D Forums > Technical > AC3D Developers
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14th August 2003, 10:56 AM   #1
case
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Paris (France)
Posts: 4
Default SDK licence

(sorry if this question has already been asked)

I'm about to release an export plugin for ac3d.
I want to distribute my plugin with its source, which need ac_plugin.h to compile.
Can i freely distribute this file (or other needed from the SDK, like ac3d.lib if i port it to win32)?

thank you.
(ac3d rocks!)
__________________
case
case is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2003, 01:35 PM   #2
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,379
Default Re: SDK licence

Hi Case,

Please do not distribute the SDK or parts of the SDK with your code.

Instead, direct people to www.ac3d.org and let them know what version of AC3D your plugin works with.

If you feel that your plugin would be widely useful to others, you can send it to me and it will be included with the main plugin pack (for all supported platforms). (Ensure you use the about/info functions to give yourself credit).

Also ensure you announce your plugin on this forum (in tutorials and other resources).

What is your plugin for?

Andy
Andy is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2003, 02:03 PM   #3
case
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Paris (France)
Posts: 4
Default Re: SDK licence

thx for the answer.

My plugin export mesh to the Orbiter Space Simulation file format :

http://www.medphys.ucl.ac.uk/~martins/orbit/orbit.html

this file format is pretty strange and may only consern people involved with Orbiter
developpement, so i don't think it's usefull to include this to the main plugin
pack.
__________________
case
case is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2003, 08:54 PM   #4
case
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Paris (France)
Posts: 4
Default Re: SDK licence

Here it is:

http://construct.ath.cx/~case/orbiter/ac_meshx1/

I think my package is ok with Andy wishes (if not you have something like 10 hours before
i release it to the orbiter community...)

Any comments are welcome.
__________________
case
case is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2003, 04:17 AM   #5
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,379
Default Re: SDK licence

Looks great!

You might want to check the AC3D version number in the plugin-init function. Return -1 if it's not valid (since the plugin may need recompiling against future versions of AC3D).

Also mention which version of AC3D the pluigin is written for, in the readme.

Andy
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 09:20 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020