Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15th September 2022, 04:43 PM   #1
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 36
Default extrude along path with assembled lines

Hello,

To realize complex cables in 3D,
I have to assemble the parts of lines,
because the lines always lie in a "zero"-layer.

So, after positioning the vertices of the "first" line-part
I'm adding a second one.
After merging, optimizing, welding I thought the "new" object has
to be a (single) line again.

But, if I want to "extrude along path" now,
I'm getting the error:

extrude path: objects must have exactly one surface and no children

With ONE finished line the function works!

I'd like to have this function so often!

Why does the function finish, if I change the window?

Am I doing something wrong?

Greetings Gogo
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 21st September 2022, 02:52 PM   #2
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,486
Default Re: extrude along path with assembled lines

It's not currently possible to join lines. What you'll need to do is remove all surfaces from the lines, select the vertices in the correct order and create a single surface from the vertices. Then set the surface type to line.


T select the vertices, an undocumented selection method might help here, but it can be slow. What you can do is hold shift and control, then drag over the vertices with the left mouse button down.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 21st September 2022, 03:58 PM   #3
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 36
Default Re: extrude along path with assembled lines

Thanks Andy for reply.

First, my actual working method:

placing a line with much more vertices (than I'm thinking to need) on the floor.
Afterwards, I can move them to the right position comfortably.
---------
"select the vertices in the correct order and create a single surface from the vertices."

How to create a SINGLE surface?
----------
"hold shift and control, then drag over the vertices with the left mouse button down. "

works,
but what to do afterwards, same as above?

Greetings, Gogo

PS: the mentioned "problem" is, that, if I'm using the mouse for some window-moving-zooming, the line-command is finished
-----
T select = texture on/off?

Last edited by gogosAC; 21st September 2022 at 04:12 PM.
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 22nd September 2022, 04:46 PM   #4
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,486
Default Re: extrude along path with assembled lines

Vertex->Create-ordered-surface will make a surface from the selected vertices.


Sorry, the "T" was a typo it should have said "To".
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 12:30 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020