Go Back   AC3D Forums > Technical > AC3D Developers
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 19th August 2003, 02:25 PM   #1
Thaellin
Senior Member
Professional user
 
Join Date: Jun 2003
Location: British Columbia, Canada
Posts: 255
Default object_calc_normals vs object_calc_normals_force

What does the 'force' do that the vanilla variant does not?

-- Jeff
Thaellin is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2003, 03:17 PM   #2
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,381
Default Re: object_calc_normals vs object_calc_normals_force

There used to be a setting which switched off the recalculation of normals every time vertices were moved/sized. The _force version would bypass checking this setting and always do thr calculations.

This was done because the common PCs at the time were very slow and the normal calculations took a long time.

These days, the normals calculations are optimised and machines are generally much faster, and the settings is no longer available.

so, it's safe to use the non _force function all the time.

Andy
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:15 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020