Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20th June 2006, 10:46 AM   #1
Titus
Member
Expert member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SC
Posts: 65
Exclamation How can i scoop a groove out of a cylinder

How can I scoop a groove out of a cylinder?
HELP?!
Titus is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:03 AM   #2
captainj2410
Senior Member
Professional user
 
captainj2410's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Captain's Quarters, Deck 1 USS Avenger NX-101468
Posts: 792
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

Make another cylinder. Go into Boolean Operation, make the first cylinder operand A and the second operand B. Perform a Subtract A-B operation.
captainj2410 is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:05 AM   #3
Titus
Member
Expert member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SC
Posts: 65
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

I mean a circular groove that goes 360 around the circle
Titus is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:06 AM   #4
captainj2410
Senior Member
Professional user
 
captainj2410's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Captain's Quarters, Deck 1 USS Avenger NX-101468
Posts: 792
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

Make a toroid by rotating an ellipse around an axis 360 degrees and use that as operand B?
captainj2410 is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:08 AM   #5
Titus
Member
Expert member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SC
Posts: 65
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

ok thanks a bunch, i am going to go try it i will let you know if it works
Titus is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:17 AM   #6
Titus
Member
Expert member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SC
Posts: 65
Question Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

all it did was copy the vertices, any other ways?
Titus is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:20 AM   #7
captainj2410
Senior Member
Professional user
 
captainj2410's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Captain's Quarters, Deck 1 USS Avenger NX-101468
Posts: 792
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

When you tried to create the toroid or when?
captainj2410 is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:21 AM   #8
Titus
Member
Expert member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SC
Posts: 65
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

when i did the boolean operation a-b it copied the vertices
Titus is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:23 AM   #9
captainj2410
Senior Member
Professional user
 
captainj2410's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Captain's Quarters, Deck 1 USS Avenger NX-101468
Posts: 792
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

I'm not sure about this...I'll try it out when I have time because I'm slightly confused by all this...
captainj2410 is offline   Reply With Quote
Old 20th June 2006, 11:28 AM   #10
Titus
Member
Expert member
 
Join Date: Jun 2006
Location: SC
Posts: 65
Default Re: How can i scoop a groove out of a cylinder

Ok thanks anyway
Titus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 09:02 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020