Go Back   AC3D Forums > Technical > AC3D Bugs and Problems
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30th May 2021, 02:27 PM   #1
texasranger
Member
Advanced member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Austin, TX
Posts: 30
Default Graphics display problem - magenta lines

I am running a new Acer Predator Helios 300 laptop with a built-in Nvidia RTX 2060 GPU, updated with the newest driver from Nvidia. When I run AC3D without loading any files, all viewports are filled with magenta line artifacts. AC3D will load and import 3D files just fine, but the magenta screen artifacts are still there. My other graphics software do not have any problems (Photoshop, Windows 3D Viewer, Powerpoint, etc.) Please see attached screen shot... Any ideas? Does AC3D have any sort of config or INI file that I should try deleting? I ran hardware diagnostics on both video cards (there is also a built-in Intel display GPU) with no errors.
I installed Blender to see if it also has the symptoms, but Blender looks normal and okay - no artifacts.
Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2021-05-30.png
Views:	3
Size:	110.0 KB
ID:	3811  


Last edited by texasranger; 30th May 2021 at 02:41 PM.
texasranger is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2021, 02:50 PM   #2
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,381
Default Re: Graphics display problem - magenta lines

Well that's a strange one. Apart from the magenta lines, does it run as normal i.e. is the speed the same?


I would check the NVidia control panel and see that it's not forcing AC3D to have anti-aliasing smoothing effects or stuff like that.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2021, 06:23 PM   #3
texasranger
Member
Advanced member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Austin, TX
Posts: 30
Default Re: Graphics display problem - magenta lines

Thanks for the reply Andy! Iíll check the nVidia settings to see if thereís anything I can adjust - I agree that it is strange...
texasranger is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2021, 04:24 PM   #4
texasranger
Member
Advanced member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Austin, TX
Posts: 30
Default Re: Graphics display problem - magenta lines

Success! I changed my nVidia "Manage 3D Settings" Preferred Graphics Processor to the nVidia GPU - it was set to use the Intel built-in GPU. I also changed "Windows Graphic Settings" and added AC3D as the Graphics Performance Processor app choice (was empty selection).
Thanks for the tip Andy! All is good now.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2021-06-02.jpg
Views:	2
Size:	45.3 KB
ID:	3812  

texasranger is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2021, 04:45 PM   #5
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,381
Default Re: Graphics display problem - magenta lines

That's great. Could be useful information for others.

Nice model BTW.

Cheers!
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 08:53 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020