Go Back   AC3D Forums > General > AC3D Suggestions
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 28th April 2004, 10:21 PM   #1
cjwillms
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3
Default 3D view

Can you gies add another way to view the 3D image. I find it a little hard to view a few specific locations in the 3D view. If you can, try to make it similar to a FPS (aka, W - Move Forward, S - Move Back, A - Move left, D - Move right, space - Go up, C - go down, and Mouse to look around), that will run in fullscreen mode. It shouldn't be that hard to add this.

One more thing, is their a way to export the size of a object (in terms of x,y,z) to a basic .txt file. It would help a lot in game programming.
cjwillms is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2004, 11:08 PM   #2
LiveWire
Senior Member
Professional user
 
Join Date: Nov 2003
Location: Eugene OR, USA
Posts: 212
Default Re: 3D view

its already been talked about.
see this thread:
http://www.ac3d.org/forum/viewtopic.php?t=429

also...
Quote:
...that will run in fullscreen mode.
that wouldnt be such a great idea.
but i totally agrea, it would be very nice to have a new view control type.
LiveWire is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2004, 11:19 PM   #3
cjwillms
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3
Default Re: 3D view

Sorry about that. I didn't see your topic. it takes to long to export the image, throw it in my engine, and and test it out. to solve the "takeing over the mouse problem", all they need to do is make for when they right click (and hold) in the 3d window, that the function would take over.
cjwillms is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2004, 03:23 AM   #4
LiveWire
Senior Member
Professional user
 
Join Date: Nov 2003
Location: Eugene OR, USA
Posts: 212
Default Re: 3D view

i think probly the best way, is...
if 'fly' view mode was enabled if you left click(or right click) in the 3ds window it would take over the viewing control
just like in the default 'spin' mode we have now
EXEPT when your controling the view in 'fly' mode, you could use the arrow keys(or A, S, D, W) to move around.

as you said it is long proccess getting from ac3d to your engine, and if your makeing a FPS type game you rly need to view your models with a 'fly' view
hopefully Andy will add this in to a future release.
LiveWire is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2004, 12:08 PM   #5
Stiglr
Senior Member
Professional user
 
Stiglr's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Portland, OR
Posts: 604
Default

Might there be a way to be able to move objects, such as vertices, within the 3D view???

You can select them by holding down the Ctrl key, so maybe add the ablity to move them by holding down Alt or something like that.

Sometimes, the straight on ortho views just don't quite work for moving and aligning vertices, and the ability to move them while looking at a 3D angle is just what the doctor ordered.
__________________
Flight Sim Project Contributor

My Gaming Rig:
i5 2500K Quad-Core CPU at 3.3GHz
MSI P67A-C43 mobo
4GB of PC12800 DDR3 memory
Windows 7
1GB Galaxy GeForce GTX550 Ti video card GeForce 270.61 drivers (4/2011)
Cougar joystick/throttle combo
CH Pedals
Stiglr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 08:01 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020