Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16th September 2003, 01:52 AM   #1
haluk
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 2
Default creating an ellipse with a fixed perimeter

First of all thanks to Andy for the previous question. Now, I am trying to make an ellipse but I need to define the perimeter. Is it possible?
haluk is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2003, 02:07 AM   #2
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,366
Default Re: creating an ellipse with a fixed perimeter

You'll need to do a calculation to find the diameter. Then you can make an ellipse and use the control panel size-to to resize it.

It will still be an approximation because the ellipse will be made of lines and the number of lines depends on the number of segments entered. The higher the number, the more 'round' it will look.

Andy
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 06:49 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020