Go Back   AC3D Forums > General > AC3D General
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 1st June 2009, 11:38 AM   #1
jona
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 8
Question TCE problem (i think)

Hi all.
I hope somone can help me with this annoing problem. I try to make a sole for export to Second Life but it keep comming out in a not so pretty way.

I can make a simple square and it come out really nice, but when i bend it,- it look just terrible!. ( i check it in SculptySpace) and as far i can see the uv map is ok ??

Look at the att. " sole.zip"

Tnx for any help
Attached Files
File Type: zip sole.zip (3.1 KB, 78 views)
jona is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2009, 05:19 PM   #2
lisa
Senior Member
Professional user
 
lisa's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Phoenix, AZ
Posts: 917
Default Re: TCE problem (i think)

Your UV map has only the edges on it... the top and bottom of your sole are squished into a straight line on the map. (If you select just the faces while you're in the TCE, you'll see what I mean.)
lisa is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2009, 06:25 PM   #3
jona
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 8
Default Re: TCE problem (i think)

Tnx for ur answer. Yes i see it. I start with a simple box and make the uv map from that box. Later i make the other changes, bend and rounded the heel and toe. That's not the way lol but i can't figure out how to make a perfect or nearly perfect uv map.
I know the solution by using a sculpty-subcube, but i would really like to make my own.
Can u recommend a tutorial that can bring me closer to my goal ?
jona is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2009, 12:38 AM   #4
lisa
Senior Member
Professional user
 
lisa's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Phoenix, AZ
Posts: 917
Default Re: TCE problem (i think)

I'd probably start with the texture editor tutorials... that seems like the trickiest part for most people to get their head around. There are a couple of tutorials/videos here:

http://www.inivis.com/ac3d/tutorials/carbody/index.html
http://www.inivis.com/ac3d/tutorials...mall2.swf.html
http://www.inivis.com/forum/showthread.php?t=5027

Once you get the hang of the TCE in general, try looking here:
http://www.independentdeveloper.com/...rom_existing_3
lisa is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2009, 09:11 AM   #5
jona
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 8
Default Re: TCE problem (i think)

Tnx a lot Lisa. I'll start working There are still a lot i don't understand. But hopefully it will be clearer along the way.
jona is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 06:05 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
(C) Inivis Limited 2014